Contoh kod yang telah di edit:

Followers

Tuesday, November 30, 2010

selamat ari raye~~ari untuk kite bersuke rie

ni orang gilak~~~





salam...

helo mello

erm setelah saye membelek kekotak ghaib didala
m l
appy saye,yang bernamakan my picture,dengan tidak semene2 saye membuke ruangan yang tidak asing bagi sy....name die HARI RAYA 2010....erm..macam2 ragam bole dikongsikan..asenye cam x terlambat sangat an untuk saye membawe anda ke dunie RAYA EDULFITR
I saye even almost 2 month kter dah tinggalkannye..but for some experience sharing an????

lets talk bout sehari sebelum raye......

perkare yang akan dilakukan adalah seperti berik
ut:
  1. mengemas rumah yang sangat berselerak...mase nilah..tulang yang tersangatlah berat..yang dibaluti isi berkalori tinggi,lemak-lemak kurang tepu mesti digerakkan dgan segera dan ikhlas(aq x rase cam tu pon..)sob2..antare bende yg terpakse di basuh termasukla..tandas,sawang2 dan juge menypu dan mop umah sehingge berkilat yg bole menampakkan riak mke yg sedih dgan jelas
  2. menghabiskan anyaman ketupat(sile percaye kerane saye x tipu.....)kepade pompuan2 di luar sane yang x reti menganyam ketupat silelah malu terhadap diri anda ye.....(pesanan khas dari IE)....setiap tahun mmg mnjadi tradsi di rumah nenek saye(even umah nenek saye kat cheras).mmg menganyam ketupat untuk menyambut ari raye yg mulie.....(kitorg cucu2 dipakse untuk belajar menganyam ketupat oleh nenek ku yg kukubesi umpama cikgu add math yg memarahi anak muridnye melakukan kesalahn step pengiraan
  3. apabile proses menganyam sudah selesai..tibalah mase untuk kami memenuhkan kelonsong ketupat dengan beras gred A yg sudah dibilas menggunakan air bio aura jernih yg suci bersih...
dimalam raye yang hening......

  1. mama dan maksu sebok di dapur memerah keringat yang keluar menderu dari liang2 pepeluhan di setiap penjuru anggota badan(peluh betine) mengusahakan masakan terbaik setiap tahun...merekala antare perintis dan pelapis yang mengendalikan kuali,periuk dan masak masakan setibanya musim2 perayaan penting terutamanye aidilfitri yang mulia.Seperti biase juadah seperti rendang daging,peparu dan limpa di campur.kari ayam yang pekat melekat,sayur campur,kuah lodeh,kuah kacang,kalu bernaseb abik..dapatla makan serunding buatan sendiri..x tiap tahun taw dapat makan..kalu duo tu rajin adela..kalu x hareeemmmm xde...(jgn marah taw)
  2. disebabkan bakat semulajadi IE ni mmg mngalir dari darah my mum...dorg sebok memasak juadah..IE akan mngambil peluang itu untuk mengasah bakat dan menonjolkan passion dalm aktiviti spesial membuat biskut,kek dan muffin....(ni mmg x tipu..kalu x caye yg pompuan kalu sape yg kawin ngn saye mmg tiap2 ari ley makan muffin...promis...wah raih undi nampak..hahahhaa...mmg betul..malam raye ni la mmg best bile baking cake or biscuits..mmg sejak dari zaman mude remaje lagi IE akan membuat kek dan biskut tapi dulu2 kebiasannye akan bantat dan biskut akan jadi sekeras batu marmar dirumah makcik jiran sebelah(balinh anjing pon mati taw)...owang kmpg IE kate practice make perfect so skarg my cake and biskut mmg menajdi pujaan stiap mulut yg merasakan nye(mmg x tipu...nanti IE kumpulkan testimoni ye)..hahaha
    huh....korang hado?????

  3. seperti kebiasaan tiap2 tahun IE akan tidur lewat sebab nak abiskan membuat kek..tahun nilah tahun plg awal tido iaitu pade pukul 5 pagi(mmg awalkan???)....tetapi mmg IE xkan berdengkur even penat dgan mke dipenuhi ngn saki baki tepung....

HARI RAYE AIDILFITRI 2010

xde ape yg nak di katekan.....tahun ni mmg awesome
seperti tahun2 sebelumnye..tahun ni awesome lagi kowt sebab baju saye mmg lawa,cup cake yg jadi dan fluffy dan manyak ag..tgok jela gambar2 n
i.....(tahun ni tema hijau...wallllaahhh)..havoc raye
2010..




1 comment: